De Watermolen

De watermolen is over een beekje gebouwd. Vanaf ca. 1760 werd hier graan uit de omgeving vermalen. Met respect voor oude elementen is de oude molen tot een comfortabel woonhuis verbouwd. De gezellige salon en de bibliotheek hebben een open haard. Met grote leefkeuken, door een glaspaneel in de vloer zie je het water stromen.

Ook rond het huis is het goed toeven. De beste plek is de zomerkeuken aan het zuidelijke terras. Er zijn vier ruime slaapkamers met veel licht en een extra kinderkamer. Vijf éénpersoonsbedden en drie tweepersoons.
Eén kamer heeft eigen badkamer met toilet. Op de gang is een tweede badkamer en toilet, bij de boomgaard aan het terras is de zomerdouche. Discreet achter de vijgenboom, met uitzicht over de velden. Die velden rondom horen bij de watermolen.

Bij de rivier de Nère is er een zwem- en hangplek een heerlijk privé-strandje aan het riviertje. Met een fraaie dam die, als het niet te droog is, een waterval is. Met kniediep water voor de kleinsten en zwemwater voor de groteren boven de dam. Met ligstoelen, een hangmat, barbecue en bootjes. De gasten van het Bakkershuis gebruiken het strandje ook.

Uw zwembad ligt voorbij het erf en wordt ook gebruikt door de gasten van de molen. Het draait op zoutelectrolyse, dus heeft aangenaam water, zonder toegevoegd chloor. Het bad is 20m² en één twintig diep. De helft ligt ingegraven tot hetzelfde niveau als het aansluitende houten terras.